Stel je Vraag

Hieronder kun je een email sturen om je vraag te stellen.Deze zetten we dan met de antwoorden op ons blog. Zo kunnen we elkaar helpen.

Stuur je vraag naar jatewa@hetnet.nl

Vraag 1: Van Dynke Bergsma. Verzet bij paard in het rechtrichten.

Beste Conny,

 Ik lees altijd je  nieuwsbrieven, want ik deel je mening over rechtgerichte paarden uiteraard!Nu zag ik ineens onderaan staan dat je ook vragen mag stellen, bij deze ;-))Ik heb een jong paard van 4,5 jaar. Omdat ik graag Parelli doe ben ik eerst begonnen met al  het grondwerk en rechtrichten.Het paard was vreselijk rechts gebogen na 4 jaar alleen in de wei te staan.Ze is een Trakehner/Westfaler van 1.68.Na 4 maanden ben ik begonnen met zitten en inrijden. Alleen stap eerst, later ook de draf.Deze week begon ik met een paar galopsprongen te vragen en was dagelijks een galop aan de longeerlijn aan het trainen.Ze begon ineens te steigeren onder het zadel, duidelijk niet uit mentaal verzet, want als ik daarna grondwerk deed was ze super braaf.Na enig onderzoek blijkt dat ze last heeft van haar linker heup.Mijn vraag aan jou, zou het kunnen dat ze last heeft gekregen van haar linker heup omdat ze die ineens recht moet belasten?Dat het daarom even aan het rommelen is geslagen in die heup door de nieuwe stelling?Alvast reuze bedankt voor een antwoordje!

Vriendelijke groet, Dynke Bergsma

ANTWOORD CONNY

Beste Dynke

Excuus, voor de late reactie, we hebben het hier heel druk, en ik run nog een webwinkel www.steigerhout-teakhout-meubels.nl  Fijn dat je wat aan mijn informatie hebt en op de goede weg bezig bent met je paard.Dat je paard nu last heeft van haar heup, kan zeker spierpijn zijn en elk paard krijgt last van zijn lichaam als hij van krom naar recht getraind gaat worden.Het is ook echt een kwestie van goed en rustig opbouwen en kijken hoe je paard reageert, soms moet je daar even wat strenger in worden of wat doorwerken. Dat ligt ook aan het karakter van het paard. Maar je moet tevens ook goed kijken hoe je paard reageert en of er niets aan de hand is met zijn lichaam.Af en toe een masseur of acupunctuur op je paard toepassen is zeker niet verkkerd, om te kijken of er echte blokkade’s zijn.Vaak hetzelfde blijven vragen met afwisseling maakt je paard sterker.Let wel op de invaltraining, je kunt beter 5 minuten galop vragen en weer even stappen, en dan weer 5 min galop, dan proberen 10 min galop blijven doorvragen. Bouw dit langzaam op.

Vriendelijke groet, Conny Thiesen  www.paarden-informatie.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *